Julkaistu: 25.06.2018 | Arkistoitu:25.06.2018Työmieli: Työnantajan saama tuki auttaa osatyökykyistä työllistymään

Työnantajan palveluohjaus auttaa työnantajaa työllistämään kuntoutujia vaivattomasti avaimet käteen periaatteella. Mood For Work- osuuden aikana tätä Työmieli-mallia kehitettiin (kts. välilehdet ja uutisarkisto 31.12.2013 saakka) ja vietiin Eurooppaan. Työmieli inspiroi kokonaisvaltaisia työnantajan rekrytointipalveluita ja SAMKin henkilökunta haluaa jatkaa asian edistämistä. Win-Win -ajattelu on vahva: Yhteistyöllä kaikki voittavat!

1.
Ilman työnantajaa ei ole työtä. Kuntoutujan työllistymiseen tähtäävien palveluiden kehittämisessä työnantaja ei juuri ole aikaisemmin ollut keskiössä.
2.
Tuleviin työvoimatarpeisiin on viisasta vastata ottamalla kaikki mukaan työvoimaan. Erityisryhmissä, jotka ovat jääneet työelämän ulkopuolelle, on todellista potentiaalia,erityisesti suurimmassa kuntoutujaryhmässä, mielenterveyskuntoutujissa.
3.
Osa-aikatyö on varteenotettava mahdollisuus sekä työnantajalle että kuntoutujalle. Koskaan ei voi liikaa korostaa työhön ja työyhteisöön liittyvää elämänlaadun paranemista.
4.
Työnantajat tarvitsevat tukea voidakseen työllistää kuntoutujia.
Siinä on ymmärrettävä yritystoiminnan lainalaisuudet ja aikapula.
5.
Kuntoutujien työllistämisen kokonaisuus on otettava haltuun. Työllistäjien ja kuntoutuksen avainhenkilöt aitoon yhteistyöhön.
6.
Esteettömyys työelämässä
Tämä on yksi SAMKin kehittämistoiminnan painopisteistä, johon kuuluu myös palvelurakenteisiin ja viranomaisyhteistyöhön liittyvä toimivuuden parantaminen.

Työmielessä kehitetyn Työnantajan palveluohjauksessa keskiössä on aktiivinen, vuorovaikutteinen työnantajayhteistyö, joka ehkäisee osatyökykyisten syrjäytymistä ja sopii hyvin SAMKin yrittäjyyden edistämistehtävään.<-- Takaisin


Työmieli / Kaarina Latostenmaa, +358 44 710 3662, kaarina.latostenmaa (at) samk.fi,
Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnankatu 23, 28130 Pori