Julkaistu: 22.08.2012 | Arkistoitu:22.08.2012WINNY-voittaja 2012 on raumalainen Klapsakka-ravintolat
Vuoden 2012 WINNY-palkinto jaettiin tiistaina 21.8.2012 ravintola Pohjanhovissa, Ahlaisissa, Satakunnan Yrittäjät ry:n Startti-illassa.

Huomionosoituksen saa vuosittain yritys, joka on merkittävästi edistänyt kuntoutujien pääsemistä työmarkkinoille. Palkinnonsaajan päättävät yhteistyössä Satakunnan TE-toimistot, Satakunnan Yrittäjät ry sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Winny-palkinnon sai Maritta ja Aarne Nevanpään vuonna 1987 perustama Klapsakka-ravintolat.

Yritys on 25 vuoden aikana kehittynyt lounasruokalasta todelliseksi ruoka- ja juhlapalvelun monitaituriksi. Omistajapariskunta iloitsee siitä, että heillä jokainen työntekijä rakastaa herkullista ruokaa ja haluaa palvella asiakkaita. Tärkeä osa Klapsakkaa ovat inhimilliset arvot henkilöstöpolitiikassa. Toimintaperiaatteena on aina ollut antaa mahdollisuus niillekin työnhakijoille, jotka vaikeasta lähtötilanteesta ponnistavat työmarkkinoille. Klapsakassa on moni kuntoutuja saanut kaipaamansa mahdollisuuden palata työelämään, välillä pienin askelin, välillä yhteistuumin on edetty isoinkin harppauksin. Yritykseen rekrytoidut kuntoutujat kertovat, että kannustava suhtautuminen on merkinnyt heille paljon.

Vastavuoroisesti omistajapariskunta on kokenut saavansa paljon antaessaan työllistämismahdollisuuksia. Tavoitteena on aina ollut räätälöidä työtehtävät kullekin tulijalle sopivaksi. ”25 toimintavuoteen mahtuu paljon hienoja tarinoita”, kertoo Maritta Nevanpää.

Klapsakassa kokeiltiin kuntoutujien työllistämistä jo 1990-luvun loppupuolella. Erään kuntoutujan tarina osoittautui jo silloin menestykseksi. Kun ujo ja arka nuori tyttö saapui töihin, ei Maritta Nevanpää uskonut hänen jaksavan muurahaispesämäisen keittiön vilinässä.

Hän oli kuitenkin äärimmäisen sisukas, ja hioimme hänen työkuvaansa yli vuoden ajan. Lopputuloksena oli se, että kuntoutuja palkittiin lopusta tavallisen työehtosopimuksen mukaan töihin ja hänestä tuli Klapsakan tehokkaimpia työntekijöitä. Loppupeleissä ujosta tytöstä kasvoi meitä kaikkia kauniilla lauluäänellään viihdyttänyt työtoveri, josta jouduimme luopumaan vasta, kun hän rakastui ja muutti toiselle paikkakunnalle, kertoi Maritta Nevanpää.

Mika Ämmälä Rauman seudun työvoiman palvelukeskuksesta kuvaili palkinnonjakotilaisuudessa Klapsakka-yritysta näin:

On ollut ilo yhdessä Maritta ja Aarne Nevanpään kanssa edistää kuntoutujien pääsyä työmarkkinoille jo useiden vuosien ajan. Klapsakan yrittäjäpariskuntaa on ollut aina helppo lähestyä kuntoutusasioissa ja heidän suhtautumisensa kuntoutujiin on ollut poikkeuksetta esimerkillistä. Antamalla mahdollisuuksia kuntoutujille he ovat edistäneet monen ihmisen elämää merkittävästi. Se on ison kiitoksen arvoinen.<-- Takaisin


Työmieli / Kaarina Latostenmaa, +358 44 710 3662, kaarina.latostenmaa (at) samk.fi,
Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnankatu 23, 28130 Pori