Julkaistu: 06.05.2010 | Arkistoitu:06.09.2010UUSI TYÖVOIMA-AJATTELU SUOMELLE VÄLTTÄMÄTÖN
Kansanedustajat Päivi Lipponen ja Krista Kiuru rohkaisivat työnantajia mielenterveyskuntoutujien työllistämiseen Uutta väkeä työvoimaan -seminaarissa Porin MikaelsgÃ¥rdenissa 4.5.2010. Paikalla oli 175 kuulijaa, mukana runsaasti elinkeinoelämän edustajia.

Päivi Lipponen korosti Suomen tulevalle huoltosuhteelle olevan ratkaisevaa, että kaikkien kyvyt saadaan työmarkkinoiden käyttöön ja että työllistämisjärjestelmät tukevat kuntoutujien työllistämistä. Esimerkit onnistuneista työllistymisistä kannustivat työnantajia.

Mielenterveyskuntoutujat ovat pitkään olleet työllistämispalvelujen katveessa. ELY-keskuksen palveluverkoston päällikkö Regina Salkovic kertoi, että työ- ja elinkeinohallinto voi jo nykylainsäädännöllä työllistää kuntoutujia tehokkaasti yhteistyössä muiden palveluntuottajien kanssa.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Määttä ja Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n toimitusjohtaja Joni Hautojärvi toivat esiin hyvän johtamisen merkityksen sille, että työntekijät voivat hyvin työpaikoilla. Ruskatalojen toiminnanjohtaja Leena Ojalainen ja Milletel Oy:n Pekka Niemelä korostivat perehdytystuen merkitystä kuntoutujien työllistämisessä.

Kansanedustaja Krista Kiuru kokosi seminaarin uuden työvoima-ajattelun. Oleellista on yhdistää resurssit, kohdentaa palvelut työnhakijan tarpeisiin vastaaviksi ja tehdä kuntoutujien työllistäminen työnantajille mahdollisimman helpoksi.

Kuntoutujan itse kertoma tarina sai salin vakuuttumaan siitä, että mielenterveyskuntoutujista löytyy upeaa työvoimaa. Työvoimapula 2012? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaarin järjestivät ESR:n ja Satakunnan ELY-keskuksen rahoittamat hankkeet Klubitalolta työuralle (Tukiranka ry),Välkky (Satakunnan ELY-keskus) ja Työmieli (Satakunnan ammattikorkeakoulu).

Seminaarin esitykset:
Hyvinvointiyhteiskunnan tabut, Päivi Lipponen
Työ- ja elinkeinohallinto kuntoutujan työllistymisen tukena, Regina Salkovic
Elinkeinoelämän puheenvuoro, Joni Hautojärvi<-- Takaisin


Työmieli / Kaarina Latostenmaa, +358 44 710 3662, kaarina.latostenmaa (at) samk.fi,
Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnankatu 23, 28130 Pori